Leijona Catering Oy ja Rikosseuraamuslaitos vahvistavat strategista kumppanuuttaan - Leijona järjestää jatkossa osana ruokapalvelukokonaisuutta myös kanttiinipalvelut vankiloissa. - Leijona Catering Siirry sisältöön

Leijona Catering Oy ja Rikosseuraamuslaitos vahvistavat strategista kumppanuuttaan – Leijona järjestää jatkossa osana ruokapalvelukokonaisuutta myös kanttiinipalvelut vankiloissa.

Rikosseuraamuslaitos ja Leijona Catering Oy ovat vahvistaneet kumppanuussopimustaan laajentamalla palvelukokonaisuutta käsittämään lisäksi kanttiinipalvelut, joista on allekirjoitettu sopimus 24.11.2020. Tavoitteena on kehittää Rikosseuraamuslaitoksen valtakunnallista kanttiinitoimintaa kustannustehokkaasti, sekä parantaa vankien yhdenvertaista kohtelua ja kohdentaa resursseja ydintoimintoihin. Rikosseuraamuslaitoksen vangeille suunnatut kanttiinipalvelut siirtyvät asteittain 30.6.2021 mennessä Leijona Catering Oy:n vastuulle.

Kanttiinitoiminta on tärkeä osa vankiloiden perushuoltoa. Niin ruokahuolto kuin kanttiinitoiminta on Riselle tukitoimintaa ja tulevaisuudessa Rise voi keskittyä ydintoimintoihinsa Leijonan hoitaessa koko ruokapalvelun prosessin aina hankinnoista logistiikkaan, sekä toiminnan kehittämiseen.

– Tavoite on vankien yhdenvertaisen kohtelun parantaminen. Tavoitteena on yhdenmukaistaa kanttiinien tarjontaa niin hintojen, valikoiman kuin toimintatapojen osalta, sanoo Rikosseuraamuslaitoksen erikoissuunnittelija Tatja Kivimäki.

Leijona hoitaa jo nyt Hämeenlinnan vankilassa kanttiinipalvelut. Siellä pilotoidaan uusina toimintamalleina kanttiiniautomaattia sekä nettipohjaista tilausjärjestelmää, joka toimii älysellilaitteella. Muiden yksiköiden palveluiden vaihtoehtoina Leijonalle siirtymisen jälkeen on edelleen myymälämalli, itsepalvelumalli, kauppakassimalli sekä automaattimalli.

Muutos koskee 14:ää Risen virkamiestä. Kanttiinitoimintojen siirto Leijonalle aiheuttaa virkamiehille tehtävämuutoksia, mutta varsinaisia uudelleen sijoituksia ei tarvita sen vuoksi, että kanttiinitoiminnot eivät ole kenenkään Risen virkamiehen päätehtävä. Irtisanomisille ei myöskään ole tarvetta. 

Vankilakohtaisissa palvelusopimuksissa sovitaan kanttiinipalvelun tarkempi sisältö ja yksityiskohdat.

– Osana vankiloiden ruokapalvelun kokonaisuutta pystymme toteuttamaan Riselle laadukasta kanttiinipalvelua kustannustehokkaasti ja vastuullisesti, sanoo liiketoimintajohtaja Petri Hoffren Leijona Catering Oy:stä. 

Vankiloiden ruokapalvelut siirtyivät Leijona Catering Oy:lle kokonaisuudessaan vuosien 2018 ja 2019 aikana. Yhteistyötä Leijona Catering Oy:n ja Rikosseuraamuslaitoksen välillä on tehty jo vuodesta 2015 alkaen.

Lisätiedot:

Rikosseuraamuslaitos erikoissuunnittelija Tatja Kivimäki, p. 029 568 8503 tatja.kivimaki@om.fi sekä henkilöstöpäällikkö Leo Immonen, p. 050 344 2849 leo.immonen@om.fi

Leijona Catering Oy, viestintäpäällikkö Suvi Pitkänen, p. 010 432 0107 suvi.pitkanen@leijonacatering.fi sekä liiketoimintajohtaja Petri Hoffren, p. 010 432 0104 petri.hoffren@leijonacatering.fi​