en
sv

Tavoitteena pienempi hiilijalanjälki

Tavoitteenamme on vähentää aiheuttamaamme ympäristökuormitusta ja pienentää hiilijalanjälkeä koko toiminnassamme.

Ruokalistamme pohjautuvat kansallisiin ravitsemussuosituksiin, joiden tavoite on terveellinen ja ympäristön kannalta kestävä ruokavalio. Ruokapalvelujen ympäristövaikutuksista noin 2/3 syntyy raaka-ainetuotannossa loppuosan muodostuessa ruoan valmistamisesta ja siihen liittyvistä toimista. Ruokapalvelujen tarjoajana merkittävimmät vaikutusmahdollisuutemme ympäristökuormituksen vähentämiseen liittyvät raaka-ainehankintoihin, ruokalistasuunnitteluun, ruokahävikin hallintaan ja keittiöiden sähkön ja vedenkäytön vähentämiseen.

Kesäkuussa 2017 asetettu tavoite ruuan varastoinnissa, valmistuksessa ja tarjoilussa syntyvän hävikin puolittamiseksi toteutui syksyllä 2018. Hävikkiä seurattiin ja toimenpiteitä tehtiin koko henkilökuntamme voimin kaikissa ravintoloissamme Hävikkimestari-työkalun avulla. Jatkamme työtä hävikin hallinnan parissa osana toimintaamme.

Lue lisää hävikin hallinnasta Leijonassa

Suomalaisena toimijana pystymme vähentämään ilmastokuormitustamme esimerkiksi valmistamalla ruokaa kotimaisista elintarvikkeista. Vuonna 2018 lisäsimme kasvisruokien määrää varuskuntaravintoloiden ruokalistoilla.

Hankimme raaka-aineemme toimittajilta, jotka täyttävät asettamamme ympäristövaatimukset muun muassa raaka-aineiden alkuperän suhteen. Kerromme ympäristötavoitteemme myös tavarantoimittajillemme ja edellytämme kumppaneiltamme selvitystä ympäristöasioiden huomioimisesta toiminnassaan.

Uudistamme ruokalistojamme kaksi kertaa vuodessa, jolloin pystymme parhaiten käyttämään kunkin kauden raaka-aineita. Olemme sitoutuneet siihen, ettemme osta lainkaan uhanalaisia tai kestämättömästi pyydettyjä kalalajeja. Ympäristö- ja laatutoimintomme auditoitiin vuonna 2018 uudelleen ISO 14001 ja ISO 9001 -standardien kriteerien mukaisesti.