Leijona Catering Oy panostaa vahvasti vastuullisuuteen - Leijona Catering Siirry sisältöön

Leijona Catering Oy panostaa vahvasti vastuullisuuteen

Leijona Catering Oy on kilpailuttanut elintarvikehankintansa kuluneen kevään aikana aiempaa vastuullisempien valintojen takaamiseksi. Leijona Catering Oy on tiukentanut vaatimuksiaan erityisesti eläinten hyvinvoinnin, tuotteiden sertifioinnin ja elintarvikkeiden alkuperän jäljitettävyyden osalta.

Elintarvikkeiden hankintaketjun vastuullisuutta tullaan kehittämään aktiivisesti tulevan sopimuskauden ajan. Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku jatkaa Leijonan elintarviketoimittajana uudella sopimuskaudella, joka alkaa 1.6.2020​.

– Suunnitelmallisella yhteistyöllä voimme hankkia entistäkin vastuullisemmin tuotettuja elintarvikkeita toimitusvarmuudesta ja kustannustehokkuudesta tinkimättä, kertoo Leijonan hankintapäällikkö Mika Parviainen.

Vastuullinen hankinta tuo mukanaan Leijonan toimintaan aiempaa konkreettisempia vastuullistekoja. Leijona Catering Oy tulee luopumaan häkkikanalassa tuotetuista kananmunista ja kananmunatuotteista viimeistään 1.1.2023 mennessä. Tuontielintarvikkeiden jäljitettävyyttä ja sertifiointien seuraamista on kehitetty mm. tuontikalojen, tietyissä tuoteryhmissä käytetyn palmuöljyn, hedelmien sekä kahvin ja kaakaon osalta. Leijonan aterioissa maito ja tuore liha ovat 100% suomalaista, kuten myös käyttämämme tuore leipä, kananmunat ja peruna. Myös merkittävä osa pakastemarjoista on suomalaista alkuperää.

Uudistetun sopimuksen myötä vastuullisuustyö tehostuu. Leijona Catering Oy:n tavoitteena on tuntea hankintaketjunsa niin tarkkaan, että tavarantoimittajien ja teollisuuden rakentava haastaminen yhä vastuullisempien valikoimaratkaisujen saavuttamiseksi on mahdollista. Tämä edellyttää aktiivista toimitusketjun auditointia ja kehittämistä sekä jatkuvaa vuoropuhelua valmistavan teollisuuden kanssa.

– Olemme erittäin iloisia, että pitkä yhteistyömme Leijona Catering Oy:n kanssa jatkuu ja pääsemme kehittämään kumppanuuttamme, asiakkuusjohtaja Mikko Poikolainen Wihuri Oy Metro-tukusta kertoo.

– Me Leijonassa odotamme pitkäjänteistä kumppanuutta Wihuri Oy Metro-tukun kanssa palvellaksemme turvallisuuskriittisten asiakkaidemme muuttuvia ja haastavia tarpeita kaikissa olosuhteissa, kiteyttää Mika Parviainen.

Lisätiedot: Viestintäpäällikkö Suvi Pitkänen, p. 01043 20107