Leijonan hiilijalanjälki on selvillä - Leijona Catering Siirry sisältöön

Leijonan hiilijalanjälki on selvillä

Leijona Catering Oy on ensimmäisenä ravintola-alan toimijana Suomessa selvittänyt laajan hiilijalanjälkensä yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen (Luke) kanssa.

Leijona haluaa lisätä asiakkaidensa ja sidosryhmiensä tietoisuutta suomalaisen ruokapöydän antimista, elintarvikkeiden ympäristövaikutuksista ja ympäristövastuullisista ruokavalinnoista.

Laajassa, koko Leijonan kattavassa selvityksessä huomioitiin elintarvikeostot sekä muut hankinnat, Leijonan toimipaikkojen kokonaisenergiankulutus ja kuljetukset.

Elintarvikeostojen hiilijalanjälki Leijonassa laskettiin kategorisoimalla puolen vuoden ajalta tuhansia ruokatuotteita. Selvitys pohjautuu Luonnonvarakeskuksen tieteelliseen tutkimustietoon. Leijonaan sovelletuissa päästökertoimissa huomioitiin kattavasti mm. viljelyksessä ja maataloudessa käytettävät lannoitteet, alkutuotanto ja pakkausmateriaalit.

Luonnonvarakeskuksen Leijonalle tuottamien tulosten avulla pystytään arvioimaan ruuantuotannon ilmasto- ja ympäristökuormitusta.

Vaikka Leijona Catering Oy:ssa on jo pitkään tehty vastuullisia ruokavalintoja, tämä on vasta alkua. Hiilijalanjäljen laskennan myötä korostamme tulevaisuuden raaka-ainehankinnoissamme entistäkin tarkemmin eläinten hyvinvointia, raaka-aineiden jäljitettävyyttä sekä vastuullisuus- ja laatusertifiointeja. Arkisilla valinnoilla on suuri merkitys esimerkiksi ruokahävikin hallinnassa. Ohjaamalla kohti ilmastoystävällisempiä valintoja Leijona haluaa luoda eväitä hyvään elämään.  

Ilmastoystävällisen kehitystyön tulemme Leijonassa tekemään vankalla ammattitaidolla, ruuan laadusta, herkullisuudesta ja asiakaskokemuksesta tinkimättä.

Lisätiedot: Leijona Catering Oy:n toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo, p. 0104320100