Leijonan vuosikertomus 2020 ja ensimmäinen yritysvastuuraportti julkaistu - Leijona Catering Siirry sisältöön

Leijonan vuosikertomus 2020 ja ensimmäinen yritysvastuuraportti julkaistu

Vuosi 2020 on nyt laitettu Leijona Cateringin osalta kansiin. Vuosikertomus ja Yritysvastuuraportti tiivistävät vuoden 2020 keskeiset tapahtumat ja aiheet.

Leijona Cateringin vuosikertomus 2020 on julkaistu osoitteessa: https://leijonacatering.fi/leijonan-vuosi-2020/ ja sisältää myös vastuullisuusosion sosiaalisen-, ympäristö- ja taloudellisen vastuun osalta.

– Vuosi 2020 muodostui ruokapalvelualallakin poikkeukselliseksi alkuvuodesta levinneen koronapandemian myötä. Leijona Cateringin osalta vuosi oli kokonaisuutena kuitenkin onnistunut, toteaa Leijona Catering Oy:n toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo.

Leijona Cateringin ensimmäinen yritysvastuuraportti

Vuoden 2020 yritysvastuuraportti on Leijona Cateringin ensimmäinen ja perustuu vuonna 2019 valmistuneeseen vastuullisuusohjelmaan ja siitä johdettuihin, Leijonan strategiaa tukeviin teemoihin. Teemat kattavat koko arvoketjun alkutuotannosta lautaselle.

Leijona Cateringin yritysvastuuraportti 2021 on julkaistu osoitteessa: leijonacatering.fi/raportit

– Strategiamme on olla vastuullisen liiketoiminnan kehityksen kärjessä catering-alalla. Samanaikaisesti meidän on pidettävä mielessä, että turvallisuuskriittisenä toimijana huolehdimme myös toimitusvarmuudesta ja kustannustehokkuudesta, kertoo Leijona Catering Oy:n toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo.

Leijonan purpose eli toiminnan merkitys on ”Luomme eväitä hyvään elämään”. Purpose kiteyttää hyvin sen, että Leijonan työn vaikutukset ulottuvat koko yhteiskuntaan.

Vastuullisuustavoitteet asetettu vuodelle 2025

Leijona on määritellyt ensimmäiset, liiketoiminnan kannalta olennaiset vastuullisuustavoitteet. Näiden tavoitteiden myötä yhtiö haluaa kantaa oman vastuunsa kestävästä kehityksestä ja tulevaisuudesta, sekä ilmastonmuutoksen hillitsemisestä.

Leijonan vastuullisuustavoitteet perustuvat vastuullisuusohjelmaan sekä vuonna 2020 tehtyyn hiilijalanjäljen selvitykseen. Vastuullisuustavoitteet tulevaisuutta silmällä pitäen ovat:

  • Tapaturmataajuus 0 vuonna 2025
  • Biojätteen määrän vähentäminen 13 prosenttia 2019–2025
  • Vedenkulutuksen vähentäminen 2 prosenttia vuosittain vuosina 2019–2025
  • Kokonaisenergiakulutuksen vähentäminen 2 prosenttia vuosittain vuosina 2019–2025
  • Vastuulliseksi varmennettujen elintarvikkeiden osuuden kasvattaminen 80 prosenttiin
  • Leijonan oman toiminnan ja elintarvikeostojen hiilijalanjäljen pienentäminen 25 prosenttia 2019–2025

Tavoitteet ja niissä eteneminen on kuvattu niin vuosikertomuksessa, kuin vastuullisuusohjelmaa avaavassa yritysvastuuraportissa.

Lisätietoja ja haastatteluista sopiminen:

Viestintäpäällikkö Suvi Pitkänen, p. 01043 20107

Leijona Catering on suomalainen ruoka- ja ravintolapalveluja tarjoava yritys. Toimintaamme ohjaavat arvot ovat asiakasläheisyys, vastuullisuus ja uudistuminen. Palveluksessamme on yli 500 ruoka-alan ammattilaista eri puolilla Suomea. Keittiöissämme yhdistyvät rautainen kokemus ja jatkuva uuden oppiminen.