Uratarina Noora Hellstrand - Leijona Catering Siirry sisältöön

Meidän lauma – Leijonan verraton vuoropäällikkö Noora

Omanlaisensa maailma

Nopealiikkeinen ja iloinen Noora Hellstrand on seitsemättä vuotta vuoropäällikkönä yhdessä Suomen suurimmista varuskuntaravintoloista – Kajaanin Hoikanhovissa.

”En tiennyt Leijonasta mitään, ennen kuin tulin tänne. Leijonan varuskuntaravintoloissa on ihan omanlaisensa maailma. Sen opettelu on ollut hauskaa ja päivät ovat vaihtelevia; välillä tehdään maastoeväitä ja toisinaan à la carte -päivällisiä.”


Hurmaavat asiakkaat

”Meidän asiakkaat ovat ihan oikeasti aivan hurmaavia. Tervehdimme ja juttelemme aidosti asioista. Saan kokea monia urani parhaita hetkiä, kun asiakkaat kiittävät – silloin tulee ”tässä on tehty oikeita asioita” -fiilis.

Yli vuoden kestäneen koronapandemian aikana muutoksia arkityöhön on tullut paljon. Kaikki ovat ymmärtäneet tilanteen ja olemme puhaltaneet myös asiakkaidemme kanssa yhteen hiileen.

Koronavuoteen mahtuu myös hauskoja muistoja. Eräänä viikonloppuna asiakaspalaute oli mieliinpainuvaa kun asiakas huikkasi ravintolasalissa: ”Jes, nyt oli niin mahtava ruoka, että koronakin unohtui! ” Siitä kyllä tiesi, että tehdäänpä ihan oikeita asioita asiakkaiden viihtymisen eteen!

”Muuttuvassa maailmantilanteessa työn varmuudella ja vakaudella on iso vaikutus henkilökohtaiseen elämään.”

Töissä ollaan ”päiväperheen” parissa

”Päiväni aloitan aina tarkastamalla työntekijöiden kanssa, että työt käynnistyvät mukavasti ja vaihdetaan työkuulumiset. Minun tehtäväni on varmistaa, että työt tulevat tehdyksi. Olen itse mukana toiminnassa, osan päivästäni teen toimistotöitä.

Yksi kiva asia on meidän yhteinen ruoka- ja kahvitauko. Siinä voi puhua työjuttuja tai vapaa-ajan juttuja. Joku luonnehti, että meillä on täällä töissä tämä ”päiväperhe”, ja se oli minusta mukava ajatus. Hyvällä työyhteisöllä on hirvittävän suuri merkitys.”


Leijona tuo varmuutta elämään

”Muuttuvassa maailmantilanteessa työn varmuudella ja vakaudella on iso vaikutus henkilökohtaiseen elämään. Leijonassa tiedän, että mulla on töitä nyt ja jatkossakin. Epävarmuus töistä häviää, jolloin myös muu elämä tuntuu varmemmalta. Meillä täällä Leijonassa on selkeää mitä tapahtuu ja milloin. Tosin me varaudumme aina nopeisiin muutoksiin – se on osa työkuvaa. Ruokaa tehdään varuskuntaravintolaan ja mukaan maastoon. Päivät ovat tavallaan hyvin järjestelmällisiä, toisaalta taas vaihtelevia ja erilaisia. Työ on todella monipuolista ja asiakasläheistä. Se on iso osa tämän työn mielekkyydestä! Viihdyn.”


Parasta perehdytystä

”Tulin tänne vuonna 2014 ensin vuokratyöntekijänä ravintolatyöntekijäksi, sittemmin kokin vuorotteluvapaan sijaiseksi. Vähän ajan päästä selvisi, että vuoropäällikkö oli eläköitymässä ja etsittiin uutta vastaavaa. Ajattelin, että ei se mitään ota, jos ei anna ja hain paikkaa. Ja niinhän siinä sitten kävi, että sain vuoropäällikön paikan heti seuraavana vuonna. Edeltäjäni opetti minulle silloin kaiken  rautaisella ammattitaidollaan. Siitä oli hyvä aloittaa tämä ura!”

KUKA?

Noora Hellstrand, vuoropäällikkö
varuskuntaravintola Hoikanhovissa Kajaanissa.
Leijonalla vuodesta 2014, ensin kokin sijaisena, sen jälkeen vuorovastaavana.
Koulutukseltaan restonomi ja alalla ollut 15 vuotta.